natuurhistorisch museum
Uitjes

Speurtocht door Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Op een koude en gure zondagmiddag bezocht ik met de kinderen het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Dit is voor ons om de hoek en met de Museumjaarkaart gratis te bezoeken.

De Museumkaart

Van onze museumkaart hebben we al veel plezier gehad. We bezochten vele musea, van het Maritiem museum in Rotterdam tot de Gif tentoonstelling van het Naturalis in Leiden. We hebben de kosten er zeker uit gehaald. En het verbaasd me hoe leuk de kinderen musea vinden en er ook echt wat van opsteken. De meeste musea hebben ook speciale activiteiten voor kinderen. Zoals het natuurhistorisch museum die speurtochten aanbied.

Speurtocht in het museum

Ze hebben keuze uit 2 speurtochten ik kies voor de speurtocht Ik zie, ik zie, wat jij niet niet ziet! . Deze is voor kinderen tot en met 6 jaar en kost €1,50,- per kind. We hebben ons zeker 2 uur vermaakt in het museum. De speurtocht leidt je door heel het museum en is zo gemaakt dat de kleinere kinderen ook mee kunnen doen. Het boekje is voorzien van leuke en kleurrijke illustraties en de opdrachten variëren van het zoeken van fossielen tot het tekenen van dieren. Ook staan er leuke weetjes in voor de ouders om voor te lezen. Het hoogtepunt was toch wel het skelet van de Rotterdamse olifant Ramon en de potvis. Wat zijn die groot van zo dichtbij!

Skelet olifant ramon
Skelet olifant Ramon

Conclusie

Het natuurhistorisch museum bezoeken is een leuke activiteit voor een regenachtige dag. Het was een succes en jong en oud zullen hun ogen uitkijken! Er is ook nog een speurtocht voor oudere kinderen deze heet “Een kijkje achter de schermen”. Nog een leuk weetje is dat het museum ook kinderfeestjes aanbied. Ze hebben 4 verschillende kinderfeestjes voor alle leeftijden; zie hier het overzicht van hun kinderfeestjes.

Speurtocht museum
Speurtocht
Fossiel van het museum
Fossiel
Onderwater collectie van het museum
De onderwaterwereld
Insecten collectie van het museum
Insecten collectie