Uitjes

Op avontuur in Meijendel, speurtocht en apen speelbos

De kinderen hebben een studiedag en het belooft mooi weer te worden. Het plan is snel gemaakt we gaan wandelen in de mooie natuur van Meijendel en spelen in het Monkeybos. In het weekend is het hier vaak druk maar nu op en doordeweekse dag is het heerlijk rustig en kan je alle vogeltjes prachtig horen fluiten.

Natuurgebied Meijendel

Meijendel is een duin en natuurgebied tussen Wassenaar en Scheveningen. Het is ca 2000ha groot en de natuur is zeer afwisselend, deze bestaat uit duinen, stuiven, heide en bossen. Je hebt hier lange en korte wandeltochten en voor de kinderen is er genoeg te zien en beleven. Ik ging op zoek naar een wandeling geschikt voor mijn kinderen van 4 en 6 jaar. En ik vond de kikker speurtocht van Dunea.

De speurtocht

Op internet vond ik de kikkerspeurtocht die aangeboden werd door Dunea. De tocht is 3km en je loopt over kronkelige paden en komt langs grote vreemde bomen. Ik downloadde en printte de tocht thuis al uit maar je kan hem ook ophalen in het bezoekers centrum van Meijendel, de Tapuit, voor € 0,50 per kind. Ook organiseren ze hier nog meer leuke activiteiten zoals mee lopen met de schaapsherder kijk voor een overzicht hier.
Daarnaast printte ik voor beide kids nog een bos bingo kaart uit. Ik heb er zelf een gemaakt die je hier kan downloaden.

Meijendel
Wandelen
Meijendel speurtocht
Speurtocht
Meijendel dieren speuren
Dieren opsporen

Ons avontuur in Meijendel

De tocht start bij het bezoekers centrum waar ik ook mijn auto parkeerde. Een goede locatie om te parkeren in Meijendel want dan sta je ook naast het restaurant en vlakbij de ingang van het Monkeybos. De tocht zou zo’n 2 uur duren maar bij mij duurde het iets langer, zo’n 4 uur, aangezien mijn kleine apen in elke boom klommen die we tegen kwamen en we onderweg nog hebben gepicknickt. Onderweg was er ook zo veel te zien en te verzamelen. De natuur was overweldigend en heel afwisselend, de smalle en kronkelige paden gaan langs grasvlaktes, door bossen en over hoge duinen. Je moet zelfs onder en over oude bomen heen klimmen. En gelukkig kom je op lastige punten de wegwijs kikker tegen op bomen en palen anders had mijn tocht nog wel veel langer geduurd.

Meijendel speurtocht
Kikker wegwijzer
Meijendel speurtocht
Nootjes zoeken
Meijendel boen klimmen
Klimmen in de boom
Meijendel klimmen
En nog een klimboom

Het welverdiende ijsje

Aan het eind van de tocht kwamen we weer uit bij de Tapuit en het restaurant Boerderij Meijendel waar we een welverdiend ijsje hebben gehaald. Je kan hier ook lekkere pannenkoeken eten en wat drinken op het terras. De kinderen kunnen spelen bij de naastgelegen waterspeelplaast terwijl jij vanaf het terras een oogje in het zeil houdt.

Het Monkeybos van Meijendel

Tegenover het restaurant begint het Monkeybos. Hier kunnen de kinderen ravotten tussen de bomen en de natuur beleven. Er is hier veel te doen en ontdekken van het slingeren in de bomen tot keihard gaan op de kabelbaan, klimmen over takken, hutten bouwen en de uitkijktoren beklimmen. Alles is gebouwd met natuurlijke materialen en er zijn ook grote houten apen te vinden. Mijn apen vermaken zich hier zeker een uur. Moe en voldaan lopen we terug naar de auto. Onze conclusie: dit is koel om met kids te doen.

Meijendel Speelbos Monkeybos
Ingang Monkeybos
Meijendel Speelbos Monkeybos
Apen in het bos
Meijendel Speelbos Monkeybos
Klimmen
Meijendel Speelbos Monkeybos
Kabelbaan Monkeybos

Mijn persoonlijke tips voor een dagje Meijendel

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Meijendel met je kinderen dan heb je misschien nog wat aan mijn persoonlijke tips.

  • Neem voldoende water mee.
  • Neem eten mee op te picknicken onderweg.
  • Doe dichte schoenen aan ivm klimmen.
  • Check altijd op teken nadat je een bos hebt bezocht en breng een tekentang mee op de wandeling.
  • Neem wat lekkere kleine snacks mee zoals snoepjes of koekjes voor wat extra motivatie onderweg.

Heb je ook zin om mijn artikel Meijendel te bezoeken? Laat hieronder weten hoe je dag was. En download een bosbingokaart. Have Fun!