Laarzenpad de Wieden, foto@natuurmonumenten
Uitjes

Avontuurlijk laarzenpad natuurgebied De Wieden 

  • Water, modder en rietland
  • Avontuurlijke wandeltocht
  • Vergeet je laarzen niet!
  • Koelmetkids tip!
  • Locatie: Sint Jansklooster, Kop van Overijssel

Natuurgebied De Wieden

Natuurgebied De Wieden is een bijna 11.000 hectare groot meren en moerasgebied. Het maakt deel uit van Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Dit gebied verken je vanaf het water per kano of maak een wandeling door de rietlanden. In dit unieke landschap vind je ook veel fauna zoals de koekoek, specht en vele waterjuffers.

Laarzenpad De Wieden

Een echt avontuur voor de kinderen is het laarzenpad. Dit pad loopt dwars door het rietland. Het pad voert je over een deken van gevlochten wortels boven 1,5m water. Let op soms zak je hier weg! Onderweg steek je een paar sloten over met trekpontjes, struin je door het moerasbos en loop je door open hooilanden. De route is 2,5km lang en begint en eindigt bij het bezoekerscentrum. En vergeet je laarzen niet!

Bezoekerscentrum De Wieden

Bij het bezoekerscentrum vind je nog meer informatie over de activiteiten die ze organiseren zoals vaartochten met de boswachter. En wil je zelf het gebied nog verkennen vanaf het water huur hier dan een kano.

Watertoren Sint Jansklooster

Beklim na de wandeling ook nog de 45 meter hoge watertoren van Sint Jansklooster. Deze uitkijktoren staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden en geeft een prachtig uitzicht over het gebied.

Praktische info De Wieden

Adres: Bezoekerscentrum De Wieden Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster
Website Natuurmonumenten De Wieden