Salzburgerland Lerch Plankenau
Reizen

Speelbergen en zwemmeren, zomer in Salzburgerland

Oostenrijk is een van de meest kindvriendelijke landen waar we zijn geweest. De lokalen zijn heel aardig en gastvrij. In het Salzburgerland is er werkelijk overal vertier voor de kinderen. Of je nou van wandelen houdt of liever wil plonzen in een van de vele zwemmeren, alles kan er. En dat allemaal met uitzicht op de prachtige berg panorama’s van het Salzburgerland. Oh en vergeet niet de Kaiserschmarrn te proeven, de kinderen zullen ze heerlijk vinden!

Salzburgerland in Sankt Johan en Alpendorf

Wij brachten deze zomer 5 dagen door in Hotel Lerch Plankenau dat is gelegen in het dal van Sankt Johan en Alpendorf. Dit is een goede uitvalsbasis voor je actieve familie vakantie vol met avontuur. Dit hotel bied alle comfort die je je kan wensen, halfpension en is betaalbaar! Voor de kinderen is er animatie, een natuurlijk zwemmeer, speeltuin, manege en meer. Onze jongens (3 en 5 jaar oud) hebben hier aan een stuk door gespeeld en hadden in no time vriendjes gemaakt. Waardoor wij ook lekker konden ontspannen in de zonneweide of op het terras met een biertje.

TIP: Kindvriendelijk Hotel Lerch Plankenau in Sankt Johann im Pongau, met animatie, natuurlijk zwemmeer, manege en meer. Lerch Plankenau is te boeken bij Booking of Booking

Salzburgerland Lerch Plankenau
Zwemmeer Lerch Plankenau

Onze tips met kinderen voor Sankt Johan en Alpendorf

We zijn elke dag op stap geweest en hebben veel gezien en gedaan in de omgeving. Hieronder mijn tips om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Speelberg Geisterberg Alpendorf

Een echte must do is de Geisterberg in Alpendorf. Boven op de berg ligt een groots avontuur & recreatiepark waar je op ontdekkingstocht gaat met het hele gezin. We hebben ons hier wel 6 uur vermaakt. Je krijgt een sticker kaart die je door de 4-berg werelden leidt. Als je overal de opdrachten goed hebt verdien je stickers en uiteindelijk een medaille. Onderweg kom je mysterieuze draken tegen, speelkastelen en een grote waterspeeltuin en schrik niet van de geest in de boom. Je komt hier door in Alpendorf de gondel te pakken naar het bergstation. Eenmaal boven kom je door een korte wandeling bij de Geisterberg. En aan het eind van de dag lever je je kaart in bij de kassa en krijg je nog een leuk presentje.

Zwemparadijs Wasserweld Wagrain

Heb je een dagje slechter weer of wil je plonzen. Bezoek dan Wasserweld Wagrain. Bij regen vermaak je je in het binnenzwembad met wellness en bij goed weer kan je buiten je hart ophalen bij de 1000 m2 grote waterwereld. Met zwembaden voor groot en klein, glijbanen en een grote speelplaats. Genoeg voor een dag vol waterpret.

Zwemmeer Badesee Wengsee

Ga zwemmen in zwemmeer Badesee Wengsee en geniet van een adembenemend bergpanorama. Je zwemt hier in helder water dat rechtstreeks uit de bergen stroomt. Wil je meer actie neem dan de 27m lange glijbaan! Met een prachtige ligweide, glijbaan, volleybalveld, speeltuin en restaurant is dit zeker een bezoek waard.

Speelberg Wagraini’s Grafenberg

Neem de Grafenbergbahn gondel in Wagrain naar de top van de Grafenberg en bezoek Wagraini’s Grafenberg natuur- en bergavontuur park. Plezier voor alle leeftijden gegarandeerd met meer dan 30 avontuurstations: gigantisch springkussen, kinderboerderij, zwemmeer met hangbrug en houten vlot, reuzeglijbaan, touwparcours, bosschommels, klimmuur, blotevoetenpad en nog veel, veel meer. Ook zitten er op de berg genoeg restaurantjes om te lunchen of een ijsje te halen. De Grafenberg is ook goed begaanbaar met kinderwagen. Koop je retour ticket voor de gondel bij de Grafenbergbahn in Wagrain.

Ravijn en kliffen, de Liechtensteinklamm

Vlakbij het hotel is de Liechtensteinklamm, een van de langste en diepste ravijnen van de Alpen met wel 300m hoge kliffen. Wandel tussen de watervallen door en spot de regenboog in het fijne waterstof. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en warme kleren mee te nemen het kan er koud zijn.
Tip: je kan hier niet met de wandelwagen komen dus neem de draagzak mee.

Zoals je leest kan je je hier dagen vermaken en dan is dit nog niet eens alles wat er in de omgeving te doen is. Wil je nog meer inspiratie lees ook 3 x huttentochten met kleine kinderen in Grossarl

Speelberg Geisterberg Alpendorf
Wandelpad Geisterberg Alpendorf
Salzburgerland Geisterberg Alpendorf
Wandeling naar Geisterberg Alpendorf
Geisterberg Alpendorf
Geisterberg Alpendorf
Slazburgerland Speelberg Wagraini’s Grafenberg
Speelberg Wagraini’s Grafenberg