Lipnomeer met kinderen vakantie in Tsjechie
Reizen

Lipnomeer; Zuid Tsjechië met kinderen

Het Lipnomeer is een leuke plek om tijdens je vakantie te vertoeven. Het meer ligt in zuid Tsjechië en wordt omringd door bergen en bossen en in het plaatsje Lipno nad Vltavou zijn talloze leuke activiteiten te doen voor het hele gezin, zowel binnen als buiten! Je kan er actief doen maar ook relaxen aan het meer, een leuke combinatie van natuur en cultuur. Dit is echt een vakantie bestemming waar je je niet hoeft te vervelen en ook heel kindvriendelijk is!

Lipno = Leuk!

Een greep uit de leukste activiteiten voor kinderen. Dit is waarom het echt een leuke bestemming is voor kinderen.

Waterpret!

Op en rond het water is veel te beleven. Huur een waterfiets, leer zeilen of verken het meer met een elektrische boot. Daarnaast kan je genieten van de zon op een van de vele (zand)strandjes. In het meer vind je kiezels en stenen dus vergeet de waterschoenen niet mee te nemen. De kinderen kunnen zich hier uren vermaken met het bouwen van dammetjes en kiezel torentjes.

Flowtrail

Fietsen door het bos over de flowtrail is een bijzondere ervaring. Fun voor het hele gezin. Het 5 km lange pad leidt je door het bos de berg af. De speciale Flowtrail-fietsen huurt u bij de fietsenverhuur nabij het boomtoppenpad.

Avonturenspeeltuin Forest Kingdom

Omringd door de natuur is een bijzondere speeltuin te vinden, de forest kingdom. Helemaal gebouwd in stijl van het bos en gebouwd van natuurlijke materialen. Maak kennis met het labyrint onder jonge bomen, “verdwaal” in de mierenhoop of spring zo hoog je kunt op de trampoline. Verder zijn er kabelbanen, touwladders, klimrekken, schommels, wippen, kastelen, draaimolens, zandspeelplaatsen en glijbanen.

Sleeën in de zomer?!

Pak de bobslee en race naar beneden, bij de bobsleebaan in Lipno nad Vltava. Er zijn 2 soorten bobslee banen, de Bobsleigh track en de Alpine coaster Deze is ook geschikt voor kleine kinderen vanaf 3 jaar. Tussen het sleeën door vermaken de kinderen zich prima in de speeltuin en relax jij op het terras, met een Tsjechische specialiteit van de grill en een koude Pivo (bier op zijn Tsjechisch)

Oneindig veel (indoor)speelplezier

Klimmen, klauteren, glijden en springen bij indoorspeelplaats Hopsárium. Wanneer het even wat minder weer is kunnen de kids zich hier uitleven! Klimwand, glijbaan en trampolines.

Spetteren bij Aqua world lipno

Zwemmen altijd favoriete bezigheid nummer 1 bij de meeste kids. Bij Aquaworld Lipno vind je een leuk peuterbad, glijbaan, stroomversnelling en whirlpool. En voor de ouders een heerlijke sauna om te relaxen. Vanuit het zwem,bad heb je een mooi uitzicht over het meer en de natuur!

Skate om het meer!

Er zijn leuke inline skate routes te vinden over mooie vlakke en geasfalteerde paden langs het meer. Inline skates zijn te huur in Lipno nad Vltavou. Ook kunnen de kinderen een inline skate cursus doen.

Dit is nog niet alles!

Bovenstaande is nog maar een greep uit de activiteiten die je bij Lipno kan doen en de avonturen die je er met elkaar kan beleven. Ga jij deze zomer naar Lipno?

Tip: vergeet de Lipnocard niet aan te schaffen dan krijg je op al deze leuke activiteiten korting!