Dierentuin Praag tijgers
Reizen

Dierentuin Praag, een van de mooiste van de wereld

Een bezoek aan de dierentuin van Praag is zeker de moeite waard als je in Tsjechië bent of een stedentrip Praag doet met kinderen. Hij staat op nummer 5 van de mooiste dierentuinen van de wereld (volgens tripadvisor 2017) en is gelegen tegen een berg in de buitenwijk van Praag.

Dierentuin Praag

De dierentuin is ruim opgezet en de verblijven zijn ook groot, mooi en natuurlijk gebouwd. Naast tijgers, olifanten en krokodillen kan je hier ook otters spotten die spelen in het water of bewonder de bijzondere gigantische Chinese  salamander van 158cm (waarschijnlijk de grootste salamander ter wereld). Naast dieren vind je er vele speeltuintjes, goed betaalbare restaurantjes, een treintje en een heuse kabelbaan. En mocht je het warm krijgen neem dan een zmrzlina (ijs in Tsjechisch) om even af te koelen.

Ons bezoek aan de dierentuin

Afgelopen jaar verbleven wij nabij Praag en bezochten wij tijdens onze zomervakantie in Tsjechië de dierentuin. Onze jongens waren dolenthousiast en de plannen en lijstjes met dieren die we echt moesten zien waren snel gemaakt. Mijn jongste zoon wilde graag de tijgers en wolven zien en mijn oudste de steenarend en de jachtluipaarden. We parkeerden de auto vlakbij de noordelijke ingang en gingen op pad.
Het was erg leuk om te zien hoe alles zo mooi is aangelegd ook waren er genoeg faciliteiten waar je wat kan drinken, ijsjes kan kopen of kan lunchen. Verder zijn er speeltuintjes te vinden en een ren baan waar je kan timen of je net zo hard kan rennen als een jachtluipaard. Dat moest natuurlijk getest worden maar helaas zelfs ons “grootste” kind rende niet hard genoeg.
De dierentuin is erg groot en uitgestrekt en is gelegen tegen een hoge berg waardoor er veel geklommen moet worden wil je alle dieren zien. Het is dan ook leuk om de kabelbaan de berg op te nemen zodat je niet bergop hoeft te lopen. Hoogtevrees of met kleine kinderen? Neem dan het treintje die door de dierentuin rijdt dat scheelt heel veel kilometers. In ons geval was dit erg fijn want het was erg warm en elke kilometer die we konden besparen was mooi meegenomen.

De favorieten van de kinderen

De tijgers waren snel gevonden en waren erg actief wat veel indruk maakte op de kinderen. Vlakbij waren ook de jachtluipaarden die een groot verblijf hadden en veel rond liepen. Ikzelf vond vooral de otters erg leuk die je kon zien spelen en zwemmen in het water en de imposante reuzen salamander, die is echt gigantisch! Gelukkig vonden we aan het eind van de dag ook nog de steenarend en de wolven en konden we alle dieren van het lijstje afstrepen.
Al met al was het een geslaagde dag en zeker een goede toevoeging aan je stedentrip naar Praag met kinderen.

Locatie en openingstijden Praag dierentuin

Waar: The Prague zoo, U Trojskeho zamku 120/3, Praha
Openingstijden: de actuele openingstijden kan je hier vinden.
Hoe kom je er: er zijn verschillende grote parkeerplaatsen bij de dierentuin, parkeren is betaald. Maar je kan er ook met de bus komen of zelfs met de stoomboot vanuit Praag. Dat is echt een aanrader voor meer info kijk hier.

Dierentuin Praag
Tijger
Dierentuin Praag
Leguaan
Dierentuin Praag
Reuzenschildpadden
Dierentuin Praag
Zo snel als een jachtluiaard
Dierentuin Praag
Dichtbij de pelikaan
Dierentuin Praag
De grote favoriet, de steenarend
Dierentuin praag
Even verkoeling zoeken
Dierentuin Praag
Onderwater kijken
Dierentuin Praag
Stekelvarkens

De plattegrond van de dierentuin in Praag

4 Comments