Spelen

De leukste spelletjes voor op vakantie

In mijn tas gaan er altijd wel een paar mee: spelletjes! Of we nou op wintersport gaan, uit eten of op de camping zitten de spelletjes gaan altijd mee. Spelletjes zorgen voor een beetje quality time met het gezin. We hebben samen veel lol hoewel niet iedereen even goed tegen zijn verlies kan. Maar daar leren de kinderen ook weer van, je kan niet altijd winnen.

Reis spelletjes

Zie hieronder mijn tips voor de leukste familie reisspelletjes voor op vakantie!

Uno Junior

Dit is onze absolute nummer 1! Het lijkt op het ouderwetse pesten zoals wij dat vroeger speelden met een kaartspel, maar dan met leuke afbeeldingen en makkelijke tekens. Onze zoon van 3 kan dit spelletje ook meespelen (kaarten vasthouden is wat lastiger maar daar kan je een kaartenhouder voor gebruiken). Dit neem ik altijd mee of we nou gaan picknicken, uit eten gaan of op vakantie. Handig formaat je stopt het zo in je tas.
Vanaf 3 jaar tot 12 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Uno Junior

Maan Roos Vis Letterkwartet

Zodra ze eerste woordjes kunnen lezen kan dit kwartet spel gespeeld worden. Leuk is dat er spelenderwijs geoefend wordt met letters en woordjes. Onze zoon van 6 speelt dit nu. Nadeel is dat we dit niet met het hele gezin kunnen spelen omdat onze jongste nog niet kan lezen.
Vanaf 6 jaar tot 8 jaar (of wanneer ze kunnen lezen) en voor 2-4 spelers.
Bestel Man Roos Vis Letterkwartet

MiMiq

Net nieuw maar nu al een succes. Mimiq is een grappig kwartet spel waarbij je gekke gezichten moet trekken! Spaar setjes van drie kaarten door gezichten te imiteren die op de kaarten staan. Onze kinderen spelen graag kwartet en dit spel is daar een leuke variant op. Het is alleen lastig om de kaarten vast te houden terwijl je een gekke bek moet uitbeelden ­čśë
Vanaf 4 jaar tot 99 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Mimiq

Kroko Loko

Dit spel hebben we al heel lang. Onze zoon van 2 kon dit spel al snel meespelen en daarom gaat dit altijd mee op vakantie maar wordt dit op zondag ochtend ook vaak uit de kast gehaald.┬áKroko Loko is een memo-spel. Gooi met de dobbelsteen en laat de krokodil een water-, land of luchtdier “eten”. Wie de langste krokodil heeft wint het spel.
Vanaf 2 jaar tot 6 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Kroko Loko

SkipBo Junior

Zodra de kinderen tot 10 kunnen tellen kunnen ze dit spel spelen. Ik speelde dit als kind ook al tijdens onze vakanties. De Junior versie heeft afbeeldingen van dieren. De genummerde kaarten (van 1-10) moeten in de juiste volgorde weggelegd worden op de stapels. Wie als eerste al zijn kaarten weg heeft gespeeld heeft gewonnen. Het zou vanaf 4 jaar zijn maar is nog best lastig omdat het wel een beetje een tactisch spel is.
Vanaf 2 jaar tot 11 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Skip Bo Junior

Kikker Kwartet

Dit kwartet spel is leuk voor de allerkleinste. Je hoeft maar 3 kaarten te verzamelen en de afbeeldingen zijn speels en goed herkenbaar. Omdat de kaarten extra groot zijn kan dit vanaf 2 a 3 jaar al goed gespeeld worden. Onze versie is al aardig versleten door het vele speelplezier die onze kinderen er al mee hebben gehad.
Vanaf 2 jaar tot 6 jaar en voor 2-4 spelers.
Bestel Kikker Kwartet

Monster Krabbels

Dit is niet echt een spel maar bij ons altijd een succes ook voor onderweg in de auto. Er zijn 50 kaarten met monsterlijke opdrachten zoals “teken dit monster verder af”of “teken enge tanden bij dit monster”. Je kan met de uitwisbare pen op de kaarten tekenen en later dus weer schoonmaken. Leuk voor de kids om even op zichzelf te doen. Alleen is het lastig als ze de teksten nog niet zelf kunnen lezen.
Vanaf 3 jaar en voor 1 speler.
Bestel Monster Krabbels

Rummikub

Is wel wat ingewikkeld maar zoon van 6 speelt dit al een beetje mee. Is nu nog meer voor de ouders zodra de kinderen op bed liggen. De kinderen vinden het wel altijd leuk om cijfer reeksen te maken met de steentjes. Ik zag dat er ook een junior versie is die maar tot 10 gaat wellicht schaf ik die wel aan voor onze volgende vakantie.
Vanaf 6 jaar tot 99 jaar en voor 2-4 spelers.

Bestel de reisversie van Rummikub

Heb je nog tips voor leuke spelletjes laat dit aan mij weten!

spelletje uno junior
Uno Junior
Spelletje kikker kwartet
Kikker Kwartet
Spelletjes Skipbo
Skip Bo Junior
Spelletje kroko loko
Kroko Loko
Mimiq spelletjes
MiMiq
Monster Krabbels spelletjes
Monster Krabbels
Maan Roos Vis Letterkwartet spelletjes
Maan Roos Vis Letterkwartet