Aardbeientiramisu maken
Bakken

Recept zomerse aardbeien tiramisu; als toetje of taart!

Dit is de grote favoriet van mijn oudste zoon (en van mijzelf). De kinderen helpen altijd met het maken van de aardbeientiramisu en ook heel graag met het eten van deze taart. Wij eten het als toetje maar ook als verjaardagstaart doet hij het erg goed. Dit recept is voor 8 kleine of 4 grote eters. Oh ja als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kan je het ook in glaasjes maken ipv als taart dat is veel minder bewerkelijk. Succes gegarandeerd!

Recept aardbeientiramisu

Dit recept is voor 8 kleine of 4 grote eters.
Bereiden kost 20 min + 2 uur in koelkast.

Wat heb je nodig:

  • 250gr mascarpone
  • 250ml slagroom
  • 40gr poedersuiker
  • 2 eetlepels aardbeien jam
  • 1 pak lange vingers
  • 500gr aardbeien
  • glaasje sinaasappelsap

Aan de slag:

  1. Klop de slagroom stijf
  2. Meng de mascarpone met het poedersuiker en jam
  3. Snij de aardbeien in stukjes (bij mij deden de kinderen dit)
  4. Doe het mascarpone mengsel bij de slagroom spatel door elkaar
  5. Neem een schaal of bord en doe daar een laag van het mengsel op (ongeveer 1/3)
  6. Leg daarop een laag stukjes aardbei (ongeveer 1/3)
  7. Doop de lange vingers een voor een in de sap en leg ze op de aardbeien (kunnen de kinderen ook prima doen)
  8. Herhaal dit nog 1 keer en eindig met een laag van het mengsel en de aardbeien
  9. Zet minimaal 1 uur koud weg maar kan ook makkelijk 1 dag van te voren gemaakt worden.

Eet smakelijk!

Aardbeientiramisu
De aardeientiramisutaart