Broodjesbakken het resultaat
Bakken

Broodjes bakken met de kinderen

Er is toch niks lekkerder dan warme verse broodjes bij het ontbijt of de lunch. En als de kinderen ze zelf kunnen maken is dat nog veel leuker! Om het deeg te maken heb je even spierballen nodig maar de broodjes vlechten en versieren kunnen de kinderen zelf doen. Oh ja het neemt wel 1,5 a 2 uur in beslag om dit te maken dus wil je ze voor het ontbijt dan moet je wel even vroeg opstaan (of wat later ontbijten).

Recept broodjes bakken

Dit recept is voor 10 broodjes.
Bereiden kost 20 min + 45 minuten rijzen + 15 min oven.

Wat heb je nodig:

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 8 gr instant gist
  • 5 gr suiker
  • 250 ml lauwwarm water

Aan de slag:

  1. Zeef het bloem in een kom en strooi het zout aan de rand.
  2. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, suiker en het water in.
  3. Mix het deeg met deeghaken of kneed met de hand (spierballen nodig!!) ongeveer 10 minuten tot alles goed gemengd is.
  4. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat 10 minuten staan.
  5. Maak nu kleine bolletjes en laat de kinderen hier broodjes van maken. Ze kunnen bijvoorbeeld slierten vormen van het deeg en broodjes vlechten.
  6. Leg vervolgens de broodjes op een bakplaat met keukenpapier.
  7. Leg hier weer de vochtige theedoek overheen en laat 45 minuten rijzen.
  8. Verwarm de over voor op 240°C en bak de broodjes in 15 minuten af. Houdt ze goed in de gaten niet elke oven is hetzelfde en de baktijd kan iets afwijken.

Tip: bestrijk de broodjes na het rijzen met wat water en strooi en zaadjes overheen zoals maanzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten of sesamzaad.

Eet smakelijk!

Klaar wat zijn ze mooi!
Broodjesbakken resultaat warme broodjes
Lekkerrrrr!